De Zakelijke Gids
Image default
Auto-industrie

Belang van het leasen van een auto

Leasing is essentieel om een ​​bedrijf te laten werken zonder meer uit te geven dan het zou moeten uitgeven. Zonder leasing of huren zullen bedrijven genoodzaakt zijn voertuigen aan te schaffen voor hun bedrijfsvoering. Of het nu om een ​​long- of shortlease zakelijk gaat, bedrijven zullen altijd hun toevlucht nemen tot het leasen van een auto. Daarnaast geeft het leasen van een auto je als bedrijf veel meer vrijheid wanneer je als bedrijf je voertuig wilt omruilen voor een ander model of nieuwer exemplaar. De behoeftes of vereisten van je bedrijf kunnen immers door de tijd heen veranderen. Wanneer je kiest voor een leaseovereenkomst behoud je deze vrijheid natuurlijk meer dan wanneer je kiest voor het aanschaffen van een voertuig. De voordelen van het leasen van een auto zullen de tijd en het budget van je bedrijf enorm ten goede komen.

 

Zijn er bedrijven die niet leasen?

Uiteraard zijn er bedrijven die geen auto’s huren of leasen. Vaak hebben deze bedrijven dat niet nodig omdat ze weinig personeel hebben of omdat ze geen on-site activiteiten uitvoeren. Je kunt hierbij denken aan kleine familiebedrijven of bedrijven waar alle werkzaamheden op kantoor worden uitgevoerd. Voor bedrijven van wie werknemers regelmatig ter plaatse moeten werken, is leasen wel verstandig. Het is natuurlijk niet praktisch en realistisch om van je werknemer te eisen dat ze een voertuig hebben om te gebruiken wanneer ze on-site werkzaamheden moeten uitvoeren. Het is veel realistischer om het hebben van een rijbewijs als vereiste te stellen bij het aannemen van personeel en vervolgens zakelijk auto’s te leasen. Wanneer je als bedrijf twijfelt over het leasen van een auto kun je natuurlijk ook eerst voor een kortere periode leasen. Shortlease is dan de perfecte oplossing.

 

Leasing maakt naadloze upgrades mogelijk

Net als andere objecten raken auto’s in de loop van de tijd verouderd. Afhankelijk van het bedrijf dat je hebt, heb je nieuwe automodellen nodig om aan de behoeften van je bedrijf te voldoen. Door een auto te leasen maak je dit mogelijk. Bij leasen kies je zelf welke auto je wilt hebben. Als je om wat voor reden dan ook een nieuwer of ander model auto nodig hebt, kun je terecht bij de leasemaatschappij. Bij hen kun je een andere auto aanvragen; een die past bij de vereisten van je bedrijf in zijn huidige situatie.