De Zakelijke Gids
Image default
Auto-industrie

De beste babyfoon voor de bezorgde mama

 

Babyfoons zijn perfect voor gemoedsrust terwijl jouw baby slaapt. Maar welke stijl is het beste voor jou?

Wat is een babyfoon?

Een babyfoon is een apparaat waarmee u naar uw baby kunt luisteren of hem kunt zien terwijl hij of zij in een andere kamer is. Het betekent dat jij jouw baby kunt bekijken of horen wanneer ze wakker wordt of huilt, waar u ook bent in het huis en met sommige nieuwere apps, zelfs als jij mijlenver weg bent!

Ze zijn geweldig om bezorgde ouders gerust te stellen.

De meeste moderne modellen hebben een basisstation met een microfoon en camera voor de babykamer (de babyunit) en een draagbare luidspreker die je met je mee kunt nemen (de ouderunit).

Digitaal of analoog?

Audio monitors zijn er meestal in draadloze digitale of analoge modellen. Analoge monitoren zijn goedkoper, maar kunnen meer last hebben van interferentie van andere apparaten, zoals draadloze telefoons of wifi-netwerken, en dit kan de geluidskwaliteit beïnvloeden. Ze vormen theoretisch ook een risico voor de privacy, omdat de transmissie kan worden “afgeluisterd” – bijvoorbeeld door andere babyfoon ontvangers in de buurt.

Digitale babyfoons worden snel populairder, maar ze zijn wel duurder. Ze bieden een groter bereik (dus nuttig in grotere huizen), meer privacy en een duidelijkere ontvangst, met minder interferentie van andere frequenties en vele bieden een ruime keuze aan mogelijke bedieningskanalen.

Sommige ouders zijn bezorgd over digitale monitoren die werken met DECT-technologie (Digital Enhanced Cordless Telecommunication) en elektromagnetische straling uitzenden. Er is geen verband met gezondheidsrisico’s voor baby’s of jonge kinderen, maar voor uw gemoedsrust kun je de baby-unit van jouw monitor minstens 1 meter van het hoofd van jouw baby houden.

Alleen geluid of ook beeld?

De meeste ouders zijn tevreden met het gebruik van audiomonitors, omdat deze alle geruststelling en inzicht bieden in de nachtelijke bewegingen van hun baby die zij nodig hebben. Videomonitors worden echter steeds populairder.

Deze ‘baby cams’ gebruiken een of meer videocamera’s om beelden te streamen naar een ontvanger met een LCD-scherm, meestal via een wifi-verbinding.

Je kunt ook kabels gebruiken om de beelden op jouw tv te ontvangen, terwijl sommige systemen video rechtstreeks naar jouw mobiele telefoon of computer streamen en de beelden opnemen.

Extra camera’s kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om toezicht te houden op een tweeling. Videomonitors zijn duurder dan audiomonitors en kosten vaak meer dan 150 pond, hoewel de prijzen steeds lager worden.

De meeste bieden nachtzicht met infrarood LCDS, zodat jij jouw baby ook in het donker kunt controleren (meestal schakelen ze automatisch over naar deze modus). Controleer of jouw videosysteem een gecodeerd signaal heeft, zodat jij volledige privacy hebt.

 

De beste babyfoon

Als je een videomonitor overweegt, bedenk dan of jij je baby echt elke seconde van de dag wilt zien – hoe schattig hij ook is! Ga je je de hele tijd zorgen maken? Zorg er ten slotte voor dat het apparaat zowel goed geluid als beelden heeft, want je zit misschien niet de hele tijd aan het scherm gekluisterd. Nog twijfels?