De Zakelijke Gids
Image default
Auto-industrie

Toyota bestseller Yaris

Het aantal verkochte Toyota personenauto’s heeft ervoor gezorgd dat Toyota in 2021 voor de eerste keer het op een na bestverkochte automerk in Europa is.

Meer dan de helft van de verkopen (55%) komt voor rekening van de Toyota bestsellers Yaris – de huidige Europese Auto van het Jaar –, Corolla en RAV4. Een belangrijk deel van het verkoopsucces is toe te schrijven aan de recordhoge vraag van Europese consumenten naar Toyota modellen met een lage CO2-uitstoot.

Hoge toename

In de laatste drie jaar realiseerde Toyota in Europa een hoge toename van de verkoop van zijn hybride-elektrische modellen; de hybridemix in de totale verkopen steeg van 30% naar 60% en bereikte in West-Europa zelfs 70%. In Polen verdubbelde het verkoopvolume van hybride-elektrische modellen. In de tussentijd verdrievoudigde de Poolse markt voor hybridevoertuigen. Bijna 70% van de Poolse consumenten die een hybridevoertuig kochten, koos bovendien voor een model van Toyota.

Bredere acceptatie van geëlektrificeerde mobiliteit

Marvin Cooke, Executive Vice President, Toyota Motor Europe: “We zijn er trots op zo’n belangrijke bijdrage te hebben geleverd aan de bredere acceptatie van geëlektrificeerde mobiliteit in Polen en Europa, en daarmee de CO2-uitstoot te kunnen verminderen. Maar daar zullen we het niet bij laten. We gaan de productie van hybride-componenten verder lokaliseren door volgend jaar een tweede motorgenerator aan ons productassortiment toe te voegen. Verder gaan we door met het moderniseren van onze productielijnen om ons voor te bereiden op de volgende generatie van onze hybride-elektrische aandrijflijn.”

Meer dan 18 miljoen hybride modellen verkocht

Wereldwijd heeft Toyota van 1997 tot juli 2021 meer dan 18 miljoen hybride-elektrische voertuigen verkocht. Dit staat gelijk aan een CO2-emissiereductie van 5,5 miljoen batterij-elektrische voertuigen.

Aanzienlijke hybride-capaciteitsverhoging

Momenteel zijn er bij TMMP zes productielijnen operationeel (drie voor TNGA-hybride-motoren en drie voor de hybrid-transaxles). Dat is een aanzienlijke hybride-capaciteitsverhoging van 76%. De productielijn van TMMP is ook uitgebreid naar de motorgeneratoren die een integraal onderdeel zijn van de hybride-elektrische transmissie.

Hybride-elektrisch populair

Het brede Europese Toyota aanbod omvat behalve hybride-elektrische modellen ook plug-in hybride-elektrische en brandstofcel-elektrische modellen. Het aandeel hybride elektrische modellen bedraagt in West-Europa 70% en zelfs meer dan 90% van alle Nederlandse Yaris-kopers kiest voor de extra efficiënte Yaris Hybrid.

Op weg naar koolstofneutraliteit

Matt Harrison, President & CEO van Toyota Motor Europe: “We zijn verheugd met wederom een sterke jaarlijkse verkoopprestatie, vooral gezien de uitdagende marktomstandigheden waar de hele auto-industrie mee te maken heeft. We bedanken onze klanten voor hun loyaliteit en vertrouwen. De aanhoudend hoge vraag naar onze modellen is een bewijs van onze strategie om ons te concentreren op een verbreding van ons aanbod van emissievrije en emissiearme geëlektrificeerde voertuigen. Door deze modellen hebben we vorig jaar de EU-doelstellingen met betrekking tot CO2-uitstoot weten te behalen. We zijn vastbesloten dit ook in de toekomst te blijven doen, op weg naar koolstofneutraliteit.”

Toyota Modellen

De 4 populairste Toyota-modellen zijn de Aygo, Yaris, CH-R en Corolla. Via Toyota Private Lease zijn ze alle vier voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand.

Aygo

Auto’s in deze klasse heten niet voor niets stadsauto, want met een lengte van slechts 3,4 m is het met dit kleine, overzichtelijke model makkelijk manoeuvreren. Toyota Aygo Private Lease behoort tot de voordeligste manieren om auto te rijden. 

Yaris

De Yaris was het eerste model dat in dit segment de maximale score van vijf sterren haalde bij de botsproeven van EuroNCAP. Dat was onder meer te danken aan de toepassing van maar liefst negen airbags waaronder ook een ter bescherming van de knieën. Toyota Yaris Private Lease is aantrekkelijk voor iedereen die een voordelig en zorgeloos een nieuwe Yaris wil rijden.

Corolla

Vanwege tegenvallende verkopen haalde de importeur de sedan in 2010 de Corolla uit het programma. Na een jarenlange afwezigheid is de Toyota Corolla sinds 2019 terug in Nederland. ’s Werelds meest verkochte auto aller tijden maakt een veelbelovende comeback, als opvolger van de Auris. Ook Toyota Corolla Private Lease is populair.

CH-R

De C-HR is een verfrissende crossover van Toyota. Een moderne coupé met een strak, dynamisch design en een compact silhouet. Vanaf de lancering zijn er volop Toyota CH-R Private Lease Aanbiedingen.

In 2018 begon Toyota bij TMMP met de productie van geëlektrificeerde aandrijvingen, namelijk de 1.8L e-CVT-transaxle voor de vierde generatie hybride-elektrische aandrijflijn. Nu, drie jaar later, blijft Toyota investeren in de Europese productie van geëlektrificeerde aandrijfcomponenten, evenals in de nieuwste generatie motoren als onderdeel van Toyota New Global Architecture (TNGA).

Private Lease

Toyota modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Toyota Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

Wil je leasen, maar heb je nog geen idee welke auto bij je past? Een Private Lease Vergelijker biedt dan uitkomst. Filter in de private lease-vergelijker op verschillende categorieën. Bepaal bijvoorbeeld je budget, de looptijd, het aantal deuren en het aantal kilometer dat je verwacht te rijden. Je ziet nu precies welke auto’s aan jouw wensen voldoen.

Regelmatig hebben aanbieders scherpe aanbiedingen. Het is de moeite waard om dit goed in de gaten te houden want een korting van €20 per maand levert je, bij een looptijd van 60 maanden, een totaalvoordeel op van € 1.200. Maar is een goedkope deal ook daadwerkelijk een goede deal? Dit is helaas zeker niet altijd het geval. Contractvoorwaarden zoals een strenge opzegvoorwaarden of een hoge meerprijs per kilometer kunnen een private lease aanbieding toch minder aantrekkelijk maken.