De Zakelijke Gids
Image default
Auto-industrie

Wat moet je zoeken in een speelmat of babygym?

Wat moet je zoeken in een speelmat of babygym?

Speelmatten zijn handige spullen voor een nieuwe baby. Deze multifunctionele matten kunnen worden gebruikt voor buikspreekuur, speeltijd of om een veilige plek voor een baby te creëren om te rusten. (Let erop dat baby’s nooit alleen op een speelmat mogen liggen) Alerte en wakkere pasgeborenen en baby’s moeten twee tot drie keer per dag drie tot vijf minuten op hun buik spelen. Deze houding helpt bij de ontwikkeling van de nek-, rug- en armspieren van de baby.

Materialen

Net als bij de meeste babyproducten moet u ook bij het materiaal van de speelmat voor uw kleintje rekening houden met het materiaal waarvan het gemaakt is. Of het nu biologisch katoen of polyester materiaal is dat bestand is tegen een drukke peuter, kiezen voor een babyvriendelijk materiaal is essentieel.

Baby’s en peuters zijn erg slordig en een babygym die in de was kan voor een snelle opfrisbeurt is een redder in nood. Zoek een speelmat die in de machine kan worden gewassen of die gemakkelijk met een doek kan worden afgeveegd om u het leven gemakkelijker te maken.

Mijlpalen in de ontwikkeling

Als uw baby van de babytijd overgaat naar de peutertijd, kan het juiste babygym little dutch hem helpen bij het bereiken van veel ontwikkelingsmijlpalen, van het vastpakken van speelgoed tot rechtop zitten en meer.

De meeste babyscholen hebben gemakkelijk te bereiken zintuiglijke speeltjes, bijtringen, spiegels en texturen waar baby’s aan kunnen voelen en zich op kunnen concentreren. Dit begint het leerproces en zal baby’s verlangen stimuleren om te draaien en zijn gewicht te verplaatsen terwijl hij op zijn buik ligt. We willen veel reiken, schoppen en omhoog duwen aanmoedigen om baby voor te bereiden op zitten en kruipen.

Maat

Voordat u een baby speelmat koopt, moet u de afmetingen van de babygym controleren om er zeker van te zijn dat hij past waar u hem nodig hebt. Er zijn veel verschillende soorten speelmatten en ze zijn er in verschillende maten.

Bijvoorbeeld, als u alleen een buikligmat voor uw pasgeborene wilt, zijn die meestal kleiner dan een speelmat die ook als vloerkleed dient. Maar als u een hardhouten vloer heeft en op zoek bent naar een mat waar uw baby zacht op kan kruipen, dan heeft u een grotere mat nodig die uw baby meer bewegingsruimte geeft.

Vaak gestelde vragen

Zijn turnmatten goed voor mijn baby?

Baby’s hebben tijd nodig uit hun wieg, wipstoel en zelfs uit de armen van hun ouders om hun lichaam vrij te kunnen bewegen. Door baby’s zachtjes op hun buik te leggen (bekend als “tummy time”) kunnen ze hun omgeving verkennen, hun spieren versterken en leren hun bewegingen te coördineren.

Een gymnastiekmat is een prima manier om ervoor te zorgen dat uw baby net zoveel tijd op zijn buik krijgt als hij nodig heeft. Gymmatten bieden een comfortabele ondergrond en een uitnodigende ruimte voor uw baby om op te spelen. Veel matten zijn verkrijgbaar in kleuren en patronen die uw baby interessant en leuk zal vinden.

Heeft mijn baby een speeltoestel nodig?

Speeltijd is belangrijk voor baby’s. Baby’s vanaf twee maanden oud hebben baat bij activiteiten zoals focussen op en reiken naar speelgoed in de buurt. Als uw baby ouder wordt, zal hij genieten van activiteiten zoals grijpen naar speelgoed en kijken naar kleurrijke afbeeldingen.

Speelgymnastiek biedt uw baby de mogelijkheid om in een veilige, speciaal daarvoor bestemde ruimte te spelen op een manier die past bij zijn leeftijd. Gyms ontworpen voor baby’s bieden alles waar ze van houden: speelgoed om aan te trekken (en op te kauwen!), kleurrijke patronen om naar te kijken, en veel ruimte om te oefenen met steppen, rollen en schoppen. Sommige hebben zelfs lichtjes en muziek – een traktatie voor alle zintuigen van uw baby.

Welke speelmat is goed voor mijn baby?

De beste speelmat voor uw baby is er een die past bij uw budget, de levensstijl van uw gezin en uw esthetiek. Voor sommige gezinnen is het van het grootste belang om een speelmat te kiezen die gemaakt is van biologische materialen. Andere gezinnen hebben een speelmat nodig die past binnen hun krappe budget of hun kleine ruimte.

Het is het beste om een speelmat te kiezen die op verschillende manieren kan worden gebruikt en die met uw baby kan meegroeien. In de eerste maanden van uw baby’s leven kan een speelmat bijvoorbeeld gewoon een zacht, veilig oppervlak zijn om uw baby op neer te leggen, zodat hij met zijn beentjes kan schoppen en rond kan kijken. Maar naarmate uw baby zich verder ontwikkelt, zal hij waarschijnlijk graag speelgoed hebben om aan te trekken en te grijpen, en heeft hij misschien een groter oppervlak nodig om op te rollen en rollen.

Vanaf welke leeftijd moet mijn baby een speeltoestel gebruiken?

Vanaf 2 maanden kunt u uw baby op zijn buikje leggen en hem rond laten kijken naar leuke speeltjes en kleurrijke afbeeldingen. De meeste baby’s vinden de speeltoestellen het leukst tussen de 3 en 6 maanden, omdat ze dan ontdekken hoe hun lichaam beweegt en hoe ze hun omgeving in zich opnemen.

Zodra ze beginnen te kruipen (meestal tussen 6 en 9 maanden), ontgroeien de meeste baby’s hun speeltoestellen. Als ze eenmaal kunnen bewegen, willen ze nog maar zelden op hun plaats blijven! Toch kan uw baby ook daarna nog plezier beleven aan sommige speeltjes die deel uitmaken van de speelmat.

Misschien bent u geïnteresseerd in een muziekmobiel!

 

https://luxewinkelen.nl/advertenties/voordelen-van-een-babygym/