De Zakelijke Gids
Image default
Bouw en onderhoud

Aluminium ramen ondergaan een metamorfose

Koop je vandaag een aluminium raam, dan zijn die niet echt meer te vergelijken met aluminium ramen van tientallen jaren geleden. Ook deze profielen zijn geëvolueerd en aluminium ramen isoleren beter dan ooit. Maar niet enkel op het vlak van isolatie hebben aluminium ramen fikse stappen gezet, er zijn ook heel wat andere voordelen aan deze ramen verbonden. We geven graag wat meer redenen om over dit type ramen na te denken.

Sterke aluminium ramen die lang meegaan

Eerst en vooral zijn aluminium ramen ontzettend sterk. Vocht en warmte hebben er geen invloed op en de zon doet ze ook niet verkleuren of verkrimpen. Hierdoor gaan aluminium ramen makkelijk tientallen jaren mee. Deze ramen zijn over het algemeen glad afgewerkt, waardoor het onderhoud weinig moeite vergt. Je kunt de aluminium raamprofielen makkelijk mee laten reinigen door de glazenwasser.

Aluminium ramen zijn duurzaam, recycleerbaar en inbraakveilig

Wist je dat aluminium ramen duurzaam zijn? Dit materiaal is voor 100% recycleerbaar en zo beperk je dus je ecologische voetafdruk. De ramen vallen ook amper kapot te krijgen, waardoor inbrekers er vaak tegenop zien. Aluminium ramen zorgen voor een veilig gevoel. Verder is het materiaal ook brandwerend, waardoor brand minder kans maakt. Hoewel het materiaal sterk is, is het toch licht. Hierdoor vallen aluminium ramen relatief makkelijk te plaatsen. Een raamspecialist kan deze klus klaren, maar weet ook dat je ramen online kan bestellen en zelf plaatsen.

Meer dan enkel thermische isolatie

Woon je langs een drukke steenweg, dan ontdek je al snel een bijkomende troef. Aluminium ramen isoleren immers niet enkel thermisch, maar ook akoestisch. Je hebt dus een stuk minder hinder van lawaai. Brede ramen plaatsen vormt geen enkel probleem met deze profielen. Je geniet bij aluminium ramen steeds van een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding, zeker als je ramen zelf gaat plaatsen geniet je meestal van fabrieksprijzen zonder in te boeten aan kwaliteit.

Geschikt voor elke stijl woning

Welke woonstijl je ook hebt, een aluminium raam past steeds perfect. Je kunt immers uitstekend variëren met kleuren en er zijn ook meerdere stijlen profielen verkrijgbaar. Aluminium ramen match je dus altijd moeiteloos met elk type woning, of het nu modern is of eerder klassiek. Deze ramen vormen meer dan een volwaardig alternatief voor pvc of houten ramen die ook hun troeven en voordelen hebben.

https://www.raamwinkel.be/nl/aluminium-ramen