De Zakelijke Gids
Image default
E-commerce

Wat is voor mij de juiste 3D printer?

Ieder mens is anders, dat is iedereen zich wel bewust van. Daarom is het ook niet raar dat ieder mens ook andere verwachtingen en eisen heeft. In dit artikel gaan we kijken hoe we een stappenplan kunnen doorlopen om een antwoord op de vraag te krijgen welke 3D printer het beste bij jou past. 

Oriëntatie

Om vanuit helderheid de zoektocht naar een 3D printer te beginnen is het eerst van belang om jezelf vragen te stellen. Op deze manier kom je erachter wat jij precies zoekt in een 3D printer. Als je deze helderheid namelijk niet hebt zal je alleen maar meer stress en twijfel ervaren wat tot besluiteloosheid zal leiden. 

Daarom beginnen we met drie eenvoudige vragen:

  1. Hoe groot wil ik maximaal kunnen printen?
  2. Wat zal de functie van de geprinte onderdelen worden?
  3. Hoeveel ben ik bereid om aan een 3D printer te spenderen?

De antwoorden op deze vragen vormen de basis voor de volgende fase om de meest geschikte 3D printer te vinden. 

Filteren

Met het duidelijke beeld wat we hebben met het beantwoorden van de vorige vragen kunnen we gaan beginnen. Deze antwoorden kunnen namelijk gaan dienen als product filters om zo tot een selectie aan 3D printers te komen. Je maakt dan al meteen de keuze tussen twee typen 3D printers. Hierdoor wordt je niet meteen overspoeld door het enorme aanbod als je geen filters zou hebben toegepast. 

Als volgende stap zouden we nog meer filtering kunnen toepassen met de volgende factoren:

  • Afmetingen van de 3D printer
  • Wel of niet multi materiaal printen
  • Print materiaal keuze

Hiermee zijn er als het goed nog maar een klein aantal 3D printers die aan jouw gestelde eisen voldoen en kan je een stuk makkelijker een keuze maken. 

3D printer keuzehulp

Mocht je dit alsnog erg lastig vinden dan kunnen we jou ook hierbij helpen. Vul onze gratis én vrijblijvende 3D printer keuzehulp in en ontvang snel deskundig advies. Het kost je slechts een paar minuten en hiermee kan je twijfelvrij kiezen zonder stress!