De Zakelijke Gids
Image default
Financiële diensten

Geld besparen als bedrijf: dit zijn de mogelijkheden

In deze tijd waarin alles duurder wordt, is het ook voor bedrijven soms hoog nodig om te gaan besparen. Misschien wilt u uw medewerkers graag een salarisverhoging geven of heeft u zelf ook met hogere inkoopkosten te maken. Het lijkt misschien een ontmoedigende taak, maar er zijn eigenlijk veel manieren om geld te besparen als bedrijf. Hier stellen we een aantal opties aan u voor. 

 

Bekijk uw uitgaven en kijk waar u kunt bezuinigen

Dit kan betekenen dat u opnieuw moet onderhandelen over contracten met leveranciers, moet bezuinigen op onnodige uitgaven of gewoon beter moet opletten waar uw geld naartoe gaat. Overweeg daarnaast energiebesparende maatregelen. Zoiets eenvoudigs als overschakelen op LED-lampen kan een groot verschil maken in uw nettoresultaat. 

 

Voer een beleid voor werken op afstand. Dit kan helpen uw overheadkosten aanzienlijk te verlagen. Moedig werknemers tegelijkertijd aan om te carpoolen of het openbaar vervoer te nemen. Dit kan ook helpen om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en u geld te besparen op parkeer- en brandstofkosten.

 

Belastingvoordelen

Kijk naar belastingvoordelen en stimulansen die beschikbaar kunnen zijn voor u als bedrijf. Er zijn vaak programma’s beschikbaar die u kunnen helpen geld te besparen op belastingen, energiekosten, en meer.

 

Investeer in duurzaamheid

Duurzamer worden kan uw bedrijf op lange termijn geld besparen. Gebruik bijvoorbeeld duurzame energie binnen uw bedrijf in plaats van gas of olie. Dit is een stuk goedkoper en bovendien beter voor het milieu. De investering in duurzaamheid zorgt ook voor een imagoverandering, die zich positief op uw resultaten kan uitwerken. U geeft zeker een goed beeld van uw bedrijf wanneer u op duurzaamheid inzet, wat tot meer verkopen kan leiden. 

 

Geld investeren

In plaats van geld te besparen, kunt u tot slot ook geld investeren en beleggen. Dit is niet geheel zonder risico. Daarom moet u zich van tevoren goed informeren en inlezen. Dit kan bijvoorbeeld bij Anycoindirect. Weeg de risico’s tegen de voordelen af en besluit of dit wel of niet iets voor u is.  

 

https://anycoindirect.eu/nl