De Zakelijke Gids
Image default
Grote bedrijven

Waar kan ik terecht als ik in crypto wil beleggen?

Sinds de opkomst van crypto wint deze techniek steeds meer terrein op de wereld, zowel zakelijk als particulier. Dit heeft geleid tot een expansie in het aantal nieuwe crypto exchanges. Als belegger of mogelijk toekomstige handelaar van deze valuta kun je hedendaags een keuze maken uit een groot aantal diverse crypto exchanges. Dankzij deze platformen kom je in aanraking met de wereld van de bitcoin, Decentraland coin en een grote hoeveelheid andere crypto valuta’s die met de dag in aantallen toe lijkt te nemen. 

Kosten per crypto exchange

Het gebruiken van een crypto exchange is niet geheel gratis en kan per valuta anders zijn. Het is hierbij een optie om meerdere wallets (rekeningen) te openen en de diverse crypto beurzen met elkaar te vergelijken wat betreft veiligheid, betrouwbaarheid en kosten die het met zich meebrengt. 

Bepaalde crypto handelsplatformen bieden hedendaags ook de mogelijkheid om vergoedingen te ontvangen over de gedane investeringen in crypto genaamd staking. Je verdient hierdoor zonder ook maar iets te hoeven doen dan een bepaalde crypto in je bezit te hebben. Het verkrijgen van passief inkomen via staking kan ook een manier van rendement behalen zijn op jouw geïnvesteerde vermogen. Zorg er dan wel voor dat je kiest voor een crypto exchange en crypto valuta die deze structuur ondersteunt. 

Wetgeving

Het beleggen van je vermogen kent natuurlijk risico’s, wat bij crypto nogal hoger ligt als bij de meeste traditionele beleggingsvormen. Daarom is het noodzakelijk om aandacht te vestigen op het feit of de desbetreffende crypto beurs wel voldoet aan de meest recente Nederlandse en Europese anti-witwasrichtlijnen (AMLD 5). 

Handelswijze

De manier waarop je in de crypto wilt gaan handelen heeft impact op wat voor soort platform je selecteert. 

Inactief beleggen

Indien je bijvoorbeeld niet actief wilt gaan beleggen, kun je ervoor kiezen om een rekening te openen bij een degelijke bitcoin of ethereum kopen broker en deze te combineren met een veilige en betrouwbare hardware wallet, zodat je cryptogeld veilig opgeslagen wordt en niet kan worden gestolen. Natuurlijk wordt er door iedereen beweerd dat de crypto veilig en vertrouwd is, desondanks is het wijsheid om het overgrote deel van het geïnvesteerde vermogen naar een hardware wallet te verplaatsen en niet alles op de exchange zelf te laten staan. 

Onveilig beleggen

Vermijd het beleggen via grote exchanges aangezien deze sjoemelen met cijfers en handelsvolumes. Sla daarom grote crypto exchanges die in Azië gevestigd zijn over omdat deze vaak verkeerde handelsvolumes presenteren. Ga voor een gevestigde crypto beurs.

Automatisch beleggen

Indien je de tijd of de aandacht moeilijk bij het beleggen kunt houden is het een idee om een trading bot in te zetten. Dankzij de volatiliteit van crypto is de controle en het overzicht van jouw trades zomaar verloren. Dankzij een trading bot behoudt je een centraal overzicht, kun je de trades zelf instellen en automatisch uit laten voeren over diverse cryptocurrency exchanges. 

Beginnende belegger

Voor de beginnende belegger start je bij een handelsplatform van eigen bodem die ervaring heeft en een goede reputatie onder andere beleggers opgebouwd heeft. Verkies een platform met een groot aanbod aan valuta’s waarbij je op een laagdrempelige en veilige manier crypto vermogen kunt kopen en verkopen via iDEAL. Door een Nederlands platform te selecteren ontvang je er ook nog eens Nederlandse service en ondersteuning voor terug. 

Actief beleggen

Indien je aan actief aan de slag wilt gaan en bijvoorbeeld als daytrader wilt gaan opereren dien je gebruik te gaan maken van een uitgebreide crypto beurs met een geavanceerd handelsplatform. 

 

https://dezakelijkegids.be/beleggen-in-crypto/