De Zakelijke Gids
Image default
Industriële goederen en diensten

Wanneer kies je een nooddouche met meer reservoir inhoud? 3 tips

Wanneer kies je een nooddouche met meer reservoir inhoud? 3 tips

Een nooddouche staat ook wel bekend als een veiligheidsdouche. Nooddouches zijn niet het soort douches dat je in je woning zou laten installeren. Deze douches worden ingezet bij bedrijven die werken met allerlei gevaarlijke stoffen. Het werken met dit soort chemicaliën brengt risico’s met zich mee. Het risico op vervelende gevolgen wordt een stuk kleiner gemaakt als bedrijven gebruikmaken van nooddouches of veiligheidsdouches. Ze stellen de gebruiker in staat om allerlei giftige of chemische stoffen van het lijf te wassen en de kans op schadelijke gevolgen voor de gezondheid te voorkomen. Hieronder geven we je 3 tips over wanneer je het beste de keuze voor een nooddouche kunt maken. 

Bedrijven die werken met giftige stoffen

Als het gaat om je werknemers, wil je alle risico’s weg nemen. Dit is helemaal het geval als er frequent gewerkt wordt met giftige stoffen. We hoeven je waarschijnlijk niet uit te leggen dat giftige stoffen nou niet bepaald goed zijn voor de gezondheid. Daarom worden er in fabrieken waar gewerkt wordt met giftige stoffen altijd diverse maatregelen genomen zodat er zo veilig mogelijk gewerkt kan worden en de gezondheid van de werknemers zo weinig mogelijk risico loopt. Een nooddouche met meer reservoir inhoud is hier een goed voorbeeld van. Dankzij deze douches kan een getroffen persoon zichzelf meteen afspoelen om zo eventuele negatieve gevolgen tegen te gaan dan wel zo veel mogelijk te minimaliseren.

Werknemers moeten zich geregeld douchen

Een nooddouche of veiligheidsdouche is dus sowieso een goed idee als er met gevaarlijke stoffen gewerkt wordt. Je kiest voor een variant met meer reservoir inhoud als er geregeld gedoucht moet worden. Het douchen onder een nooddouche doe je niet alleen in noodgevallen, maar je doet het ook preventief als er geregeld met gevaarlijke stoffen gewerkt moet worden. Als meerdere werknemers zich vaak douchen, is het aanschaffen van een nooddouche met meer reservoir inhoud een aanrader. Dit kan bij diverse verkooppunten, waaronder Nedelko.

Verschillende soorten douches

Per situatie kan het verschillen welke exacte soort nooddouche nodig is. Zo is er bijvoorbeeld een plensdouche, waarbij in één keer het hele lijf voorzien kan worden van water. Het kan ook zijn dat er binnen een fabriek regelmatig gewerkt wordt met stoffen die de ogen kunnen bereiken. Voor dit soort situaties zijn er speciale oogdouches. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een tankdouche of een thermo nooddouche. Een gelaatsdouche is geschikt voor het in één klap spoelen van het gezicht. Ook kan er gekozen worden voor een knijpdouche, waarbij je zelf kunt bepalen op welke plaatsen de slang wordt ingezet.

 


https://www.nedelko.be/