De Zakelijke Gids
Image default
Bedrijven en samenleving

Luxe kantoormeubelen; het visitekaartje voor uw bedrijf of een fijn kantoor thuis

Kantoormeubelen zijn niet alleen noodzakelijk voor een fijne werkomgeving, maar dienen ook als visitekaartje voor (potentiële klanten). U wilt immers toch ook dat uw bedrijfsidentiteit wordt doorgetrokken in het gehele bedrijf? Dan mag een juiste kantoorinrichting zeker niet ontbreken!

Felle kleuren op de muren, een pingpongtafel voor wat afleiding of voldoende ‘zitjes’ om te telefoneren. Het zegt allemaal iets over de sfeer die er op kantoor heerst. Een pingpongtafel ziet u immers niet zo snel bij een formele verzekeraar, terwijl bijna ieder online marketing bureau er eentje heeft staan. Zowel klanten als werknemers proeven de sfeer als ze binnenkomen en bepalen zo de waarden van een bedrijf. Het is dus belangrijk dat u hier als ondernemer goed over nadenkt.

 

Luxe kantoormeubelen die aansluiten bij uw kernwaarden

Natuurlijk wilt u als ondernemer professioneel overkomen, dus dan denkt u al snel aan luxe kantoormeubelen. Het zorgt ervoor dat uw (potentiële) klanten een goede eerste indruk krijgen en u serieus nemen. Denk goed na over of deze kantoormeubelen en de inrichting ervan aansluiten bij uw kernwaarden. Misschien is innovatie binnen uw organisatie wel een leidende factor? Dan is het leuk om uw kantoorinrichting op een innovatieve manier in te steken.

Of misschien is klantgerichtheid wel een bepalende factor? Dan is het logisch dat u veel tijd besteedt aan het inrichten van een mooie ontvangstruimte bij binnenkomst en het opzetten van een gezellige koffiecorner. Zo zijn er tal van zaken die afhangen van uw bedrijfsidentiteit en het verschil in kantoorinrichting. Genoeg om over na te denken, dus!

Tip: kijk eens naar de Havic bureaumeubelen. De specialisten denken graag in het hele traject met u als ondernemer mee zodat uw kantoorinrichting naadloos aansluit op de kernwaarden van het bedrijf.

 

Kantoormeubelen zijn thuis ook geen overbodige luxe meer

Veel bedrijven hanteren ook ‘na corona’ – als die tijd er ooit komt – een aantal thuiswerkdagen per week. We hebben met z’n allen ondervonden dat het toch wel erg prettig is om kantoor en thuis af te wisselen. Het kantoor wordt meer een ontmoetingsplek voor creatieve sessies met klanten en/of collega’s en thuis kunnen we ongestoord onze dagtaken afwerken.

Thuiswerken heeft natuurlijk zo z’n voor- maar ook nadelen. Om er zeker van te zijn dat uw werknemers goed thuis kunnen werken is een goede werkomgeving erg belangrijk. Hier volgen enkele tips waar uw als werkgever over na kunt denken om het uw werknemers thuis zo aangenaam mogelijk te maken:

  • Zorg dat de bureaustoel verstelbaar is en voldoet aan de ergnomische richtlijnen.
  • Een zit-sta bureau is ideaal zodat uw werknemers zitten en staan kunnen afwisselen.
  • Faciliteer goede muismatten met bijvoorbeeld polssteun of een ergonomische muis, zodat klachten op de lange termijn zoveel mogelijk worden voorkomen.
  • Misschien is een FitBit wel een leuk cadeau voor uw werknemers. Zo krijgen ze meer zicht op hun gezondheid en zullen ze er bewuster mee omgaan. Als deze horloge elk uur een signaal afgeeft dat ze even moeten gaan staan, stimuleert ze dat weer in hun dagelijkse beweging. Fitte en gezonde werknemers vertaalt zich vaak door in minder ziekteverzuim! Een win-win situatie.