De Zakelijke Gids
Image default
Detailhandel

Een goede bureaustoel nu nog belangrijker

Sinds de coronacrisis zijn we met zijn allen meer thuis gaan werken. Maar in onze thuiskantoren is een goede bureaustoel vaak onderschat. Waarom is dit zo belangrijk? Een goede bureaustoel voorkomt serieuze gezondheidsklachten zoals rug- en nekpijn. Een goede stoel geeft je een actieve werkhouding, wat je productiviteit op het werk ten goede komt. En waar moet een goede stoel dan aan voldoen? Waar koop je dan een goede stoel? In deze blog vertellen we je het.

Waar moet een goede bureaustoel aan voldoen?

  • De rugleuning van de stoel moet instelbaar zijn, zodat het goed aangepast is aan de vorm van je rug en je maximale ondersteuning hebt in de rugwervels.
  • De bureaustoel moet in hoogte verstelbaar zijn. Je knieën moeten altijd in een hoek van 90 graden zitten voor een natuurlijke zithouding.
  • Voor een natuurlijke houding moeten de armen ook in een hoek van 90 graden op je werkblad kunnen liggen. Zorg daarom dat de armleuningen ook in hoogte verstelbaar zijn.
  • Een goede bureaustoel moet licht kunnen mee kantelen met het lichaam. Dat is beter voor de rug.
  • Zorg ervoor dat de zitting van je stoel past bij je lengte. Een te kleine zitting kan ervoor zorgen dat je voorover hangt tijdens het werken en dat is niet goed voor je lichaam.
  • Vergeet de bekleding van je bureaustoel niet: deze moet goed kunnen ademen en vooral niet schuren.
  • Voor elk soort werk is een apart soort bureaustoel. Verdiep je erin en kies de stoel die bij jouw soort werk past.

Nieuwe bureaustoel kopen bij Bureaustoel.nl

Werk jij ook regelmatig thuis of ben je op zoek naar een kwalitatief goede bureaustoel voor op kantoor? Op de website van Bureaustoel.nl kun je met de  keuzehulp eenvoudig een bureaustoel kiezen die op jouw lichaam is aangepast. Bureaustoel.nl levert zowel aan bedrijven, als ook aan particulieren.