De Zakelijke Gids
Image default
Detailhandel

Van amateur naar prof

Om van amateur de stap te maken naar professioneel pokerspeler moet je veel dingen leren en kunnen. Naast het spelen van poker is het ook belangrijk dat je mentaal, fysiek en lichamelijk goed in orde bent. Ben jij mentaal ijzersterk en weet jij slechte handen in no time uit je hoofd te zetten? En kun jij vier dagen op een stoel zitten om misschien wel bakken met geld te winnen?

Als amateur heeft iedereen de droom om ooit de WSOP of andere grote poker toernooien te winnen. Dat is logisch. Maar je zult wel aan de bak moeten dan. Als amateur is het belangrijk om zelf eerst kleine toernooien te spelen of met vrienden lekker aan de cashgame tafel te gaan zitten. Dit kun je doen door een pokerset te kopen en te gaan pokeren. Of door online achter je laptop te gaan zitten en vanuit daar toernooien of cash games aan te klikken. Het is voor iedereen anders en iedereen doet het op zijn eigen manier. En dat is maar goed ook anders zaten er allemaal dezelfde type spelers aan de pokertafel.

Daarna is het belangrijk om studie te volgen of zelf goed te gaan studeren. Dit kun je doen door te abonneren op een studeersite. Hier zul je live lessen gaan volgen en worden er veel handen samengespeeld en uitgelegd wat het handigst is in bepaalde situaties. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf te gaan studeren. Dit gebeurt in vele gevallen vaak door boeken te lezen en zelf aan de slag te gaan. Veel verschillende boeken zijn geschreven om situaties beter uit te leggen, maar ook om mentaal sterker te worden. Dit is, zoals hierboven al beschreven is, een belangrijk element in het spelletje poker.

Pokerspullen shoppen

Pokerspullen die je nodig het tijdens het studeren van poker zijn te halen bij een pokerwinkel. Een aanrader die ik mee kan geven is de MECShop. Hier kun je boeken halen, informatie vragen, maar ook pokersets, tafels, matten en andere pokerspullen die je nodig hebt tijdens het spelen. Ik raad het zeker aan om hier een kijkje te nemen om meer te weten te komen over pokeren en je hierdoor beter kunt studeren.