De Zakelijke Gids
Image default
Detailhandel

Welk dekbed kiezen

Welk dekbed kiezen

Een dekbed is ontzettend belangrijk, maar welk dekbed kiezen? Welk type dekbed is het beste voor jou? Welk materiaal? Welke maat? Welke vorm? Welke kleur? Welk gewicht? We behandelen al deze vragen in dit artikel.

Comforters zijn van (verschillende) materialen gemaakt. Elk materiaal heeft andere eigenschappen. Er zijn dus verschillende mogelijkheden. Betekent dit dat je niet precies weet welk dekbed te kiezen? In elk geval helpt het om op de volgende punten te letten:

Hoe groot is je bed? Is het een eenpersoons-, tweepersoons- of kingsize bed, zodat je dienovereenkomstig een eenpersoons-, tweepersoons- of kingsize dekbed kunt kopen. Natuurlijk, als het dekbed te klein is dan ziet het er onevenwichtig en slecht uit op het bed. Is het te groot dan hangen je voeten uit van de bodem. Dat brengt ons bij de volgende vraag…

Heb je het warm of koud in bed? Als je het te warm hebt, kun je beter een lichtgewicht dekbed (zoals dons) overwegen. Een zwaar dekbed zoals zijde houdt je warmer en wordt het best gebruikt tijdens koudere seizoenen. Wat betekent dat er verschillende soorten dekbedden zijn voor verschillende seizoenen! Dat brengt ons bij ons volgende punt:

Heb je last van nachtelijk zweten? Een licht-gewicht dekbed zoals dons is ook goed voor wie last heeft van nachtelijk zweten. Als het probleem echter aanhoudt, is het misschien tijd om je dokter te bellen. Dat brengt ons bij ons laatste punt:

Heb je last van allergieën? Het is beter geen materiaal te gebruiken dat kan veroorzaken allergieën. De synthetische dekbedden zijn hypoallergeen en kunnen door iedereen gebruikt worden.

Verschillende soorten dekbedden

Om je bij je keuze te helpen het juiste dekbed voor je te vinden, heeft Dekbedenzo een keuzehulp gemaakt. Welk dekbed heb je nodig? Welke vullingen zijn geschikt voor je slaapstijl? Van welk materiaal moet je afblijven wegens allergieën of andere problemen? We tonen onze selectie op basis van je antwoorden.

Ga snel naar Dekbedenzo.nl voor de beste dekbedden van Nederland.

https://dekbedenzo.nl/blog/welk-dekbed-kiezen/