De Zakelijke Gids
Image default
Elektronica en elektriciteit

Prijzen vergelijken van computers en laptops

Prijzen vergelijken van computers en laptops

In Nederland zijn we zuinig met ons geld en daardoor willen steeds meer mensen een Betaalbare computer kopen. Dit is niet gek en zeker niet gezien de inflatie waarmee we te maken hebben. Echter vragen veel mensen zich af of goedkoop niet duurkoop is. Dat ligt er maar net aan. Bij een computer of laptop zijn er zoveel punten waar je op moet letten. Daarnaast is het ook verstandig om een aantal maanden de aanbiedingen in de gaten te houden. Je weet dat immers iets meer over de markt en wat de prijzen zijn als er bijvoorbeeld een aanbieding is. Wij gaan een aantal tips met je doornemen.

Tips om te besparen om de aanschaf

Voordat je een computer gaat kopen en begint met het vergelijken van de prijzen is het verstandig om een aantal dingen duidelijk te hebben. Als je de computer alleen gaat gebruiken voor het maken van een document of mailen dan hoef je er niet zoveel eisen aan te stellen. Wil je juist video’s en films streamen dan heb je toch al snel een Ryzen 5 of Core i5 processor nodig. Als je ook grafische programma’s wil gaan draaien dan is een Core i7 of Ryzen 7 minimaal aan te raden. Daarnaast moet je ook naar de opslag kijken. Als je hem intensief gebruikt of zakelijk wil gebruiken dan heb je toch al snel een harde schijf van 512 GB of meer nodig. Ook is het belangrijk dat je even kijkt naar het werkgeheugen. Hoe groter dit is hoe beter je kunt multitasken. En voor grafische en gaming toepassingen is het ook handig als er een videokaart in zit met wat extra geheugen.

Onze top 5 computers

In onze Top 5 computers voor de beste prijs vind je een overzicht van zowel betaalbare computers alsmede goede computers. Wij hebben een handige tool ontwikkeld die je laat zien wat je het beste kunt kopen qua prijs, populariteit of kwaliteit.