De Zakelijke Gids
Image default
Elektronica en elektriciteit

Voordelen van het installeren van een beveiligingscamera

Het installeren van beveiligingssystemen bij de ingang van je bedrijf is een geweldige manier om de gezichten van iedereen die binnenkomt bij te houden, Dit maakt ze gemakkelijk te herkennen. Alleen al de aanwezigheid van een beveiligingscamera kan sommige misdaden stoppen, en werknemers zullen het waarschijnlijk zien als een belangrijk onderdeel van het veilig houden van de werkplek.

Verminder diefstal op de werkplek

Diefstal is altijd een probleem op het werk, of iemand nu van buitenaf inbreekt of een medewerker steelt van een andere medewerker. Hoewel het tweede type diefstal slechts een klein deel uitmaakt van alle diefstal op de werkplek, is dat nog steeds een groot aantal werknemers als je het op nationale schaal bekijkt. Sommige nieuwsbronnen zeggen dat diefstal op de werkplek toeneemt. Sommige diefstallen komen veel voor in sectoren zoals de detailhandel, waar fysieke goederen worden verkocht. Diefstal kan echter ook op intellectueel vlak gebeuren. Diefstal van intellectueel eigendom (IP) kan veel verschillende dingen omvatten, van handelsgeheimen en nieuwe ideeën tot producten en onderdelen die nodig zijn om apparatuur te bouwen. IP-diefstal daarentegen is niet echt iets dat je vast kunt leggen op een camera.

Creëer een productievere werkplek

De installatie van beveiligingscamera’s op een bedrijfslocatie heeft andere doelen dan het voorkomen van diefstal en andere potentieel gevaarlijke incidenten. Bovendien is dit belangrijk geworden om ervoor te zorgen dat positieve dingen kunnen gebeuren en dat medewerkers hun best doen om hun maximale potentieel te bereiken. Studies hebben zelfs aangetoond dat wanneer een bewakingssysteem wordt gebruikt naast andere manieren van toezicht, werknemers beter zullen werken. Dit is echter alleen het geval als de werknemers op de hoogte worden gebracht van het verhoogde toezicht en als ze een reden krijgen om harder te werken dan normaal.

Intimidatie verminderen

Als individuen zich ervan bewust zijn dat ze worden geobserveerd, neemt de kans af dat ze collega’s of andere werknemers lastigvallen of aanvallen. Dit is vooral het geval bij meer geavanceerde systemen die in staat zijn om in resoluties zo hoog als 4K Ultra HD op te nemen en personen of objecten in de gaten te houden. Bovendien is er minstens een derde van de bevolking die terughoudend is om zich uit te spreken over gevoelige problemen zoals intimidatie. Mensen die op het werk worden lastiggevallen, zullen niet meer bang zijn om voor leugenaar te worden uitgemaakt en in de problemen te komen als er een bewakingssysteem op de werkplek is, vooral een systeem dat audio kan vastleggen. Dit komt omdat het beveiligingssysteem de intimidatie zal documenteren.

Tip: Onlinecamerashop