De Zakelijke Gids
Image default
Materialen

Tegelpalooza: verschillende kleuren vloertegels om uit te kiezen

Tegelinspiratie opdoen doe je met verschillende kleuren vloertegels om uit te kiezen. Heb je de ambitie opgevat tegels te leggen op vloer of wand, in de badkamer, keuken of misschien zelfs de woonkamer? Met gekleurde vloertegels kun je vandaag de dag alle kanten op. Wist je dat je de tegels tegenkomt in vrijwel alle bestaande kleuren? Wat dacht je bijvoorbeeld van deze fraaie crème vloertegels, of deze bijzondere taupe vloertegels? Kies je voor een keramische vloertegel, dan kun je deze in verschillende kleuren uitdossen. Deze natuursteen is zeer veelzijdig en verkrijgbaar in verschillende soorten, met verschillende afmetingen. Je hebt tegenwoordig ook keramische vloeren met een unieke houtlook. Deze heeft een warme, neutrale uitstraling en is daarnaast net zo onderhoudsvriendelijk als een traditionele keramiekvloer.

Vloertegels in elke mogelijke look

Het fijne van keramische tegels is dat je ze eenvoudig van een unieke look kunt voorzien. Kies voor een fraaie natuursteenlook, of juist een industriële betonlook. Met de juiste look voorzie je je woning van strak en stoer karakter. Tegels komen in zowel een matte als een glanzende uitvoering. Met het juiste polijstapparaat is er van alles mogelijk. Polijsten zorgt er bovendien voor dat de oppervlakten niet poreus zijn en dat er geen vuil in kan ophopen. Gepolijste vloeren zijn vlekbestendig en daarmee extreem onderhoudsvriendelijk. Je kunt vloertegels tegenwoordig ook van uitgesproken accentloos voorzien. Kortom: er zijn verschillende kleuren vloertegels om uit te kiezen. Er zit wat tussen voor ieders smaak. Wist je dat er tegenwoordig ook al vloertegels met een unieke metal look zijn? Deze springen direct in het oog. Kies voor strak en glanzend, of juist voor verweerd met verkleuringen en roest.

Indoor vloertegels

Keramische en natuurstenen tegelvloeren passen in iedere ruimt en dragen bij aan een relaxte, ontspannen sfeer in je woning. Kies voor een warme, knuss kleur, of juist een moderne, koele tint. Misschien ga je wel voor traditioneel wit. Wit geeft een hygiënische, schone uitstraling en is de meest gekozen optie in de badkamer. Tegelvoeren geven niet alleen een rijk karakter aan de woning, ze zijn – mits goed aangelegd – ook nog eens vrij eenvoudig schoon te houden en te onderhouden. De keuze van de tegel heeft niet alleen te maken met je persoonlijke smaak, maar ook met de functie en de inrichting van de ruimte. Hou ook rekening met aangrenzende ruimtes. Je kunt kiezen voor groot formaat of kleine tegels.

Outdoor vloertegels

Ook buitenshuis heb je grote keuze vrijheid voor het aanbrengen van tegels. Wat dacht je bijvoorbeeld van kleurrijke terrastegels? Deze maken de eenheid van woning en tuin compleet. Voor buitentegels kun je alle kanten op: de kleuren zijn meestal natuursteen, zwart, grijs – wat minder uitgesproken dan binnen. Buitentegels zijn ook extra dik, hebben bredere voegen, zijn vaak groter, extra robuust, antislip en bovendien geheel vorstvrij. Keramische tegels voor buiten bestaan in alle mogelijke afmetingen en formaten. De meest gebruikelijke zijn 30×60, 60×60 cm of nog groter. Visgraattegels en mozaïektegels hebben extra charme.