De Zakelijke Gids
Image default
Onroerend goed

Dringend uw huis verkopen? Dat kan!

Er zijn tal van redenen waarom het soms nodig is snel uw huis te verkopen. Denk maar aan een overlijden, een scheiding of een noodgedwongen verhuis. Snel een huis verkopen doet u bij voorkeur zonder makelaar. U moet dan geen commissie betalen en kan vaak sneller handelen. Maar is dat niet moeilijk een huis verkopen zonder makelaar? Nee, integendeel.

Snel uw huis verkopen is niet moeilijk

Snel een huis verkopen is vandaag de dag niet zo moeilijk. Er zijn vandaag heel wat partijen die goed willen betalen voor uw woning. Deze partijen maken meestal een gratis schatting van uw huis en doen gelijk een bod. Vaak gaat het om een zeer marktconform bod. Accepteert u het bod, dan wordt de verkoop razendsnel afgehandeld. Op die manier moet u geen tientallen bezoekers ontvangen of betalen voor een makelaar. Een huis verkopen op eigen houtje is vandaag de dag dus zeker niet meer ondenkbaar.

Geen verborgen kosten bij het verkopen van uw woning

Wie zijn dan de bedrijven die uw woning willen kopen? Het gaat vaak om investeerders die grotere plannen hebben met uw woning. Ze gaan deze verbouwen of zetten er een compleet nieuw project op. Vaak zijn ze zeer kapitaalkrachtig. Bovendien zorgen ze er ook voor dat alle administratie netjes wordt afgehandeld. Met heel wat van deze mensen kan u trouwens overeenkomen dat ze de extra kosten voor hun rekening nemen. Op die manier houdt u meer geld aan uw woning over en hoeft u ook niet wakker te liggen over de paperassen. De meeste makelaars zullen dit ook wel doen, alleen draait u dan zelf op voor de kosten. Een huis verkopen zonder makelaar is altijd voordeliger en vaak ook een stuk sneller.

Hoewel mensen zich soms vragen stellen bij de partijen die huizen opkopen, hoeft dit eigenlijk niet. De meeste van deze bedrijven handelen correct & transparant. Zorg dat u alles netjes op papier hebt en er kan weinig mislopen. De schatting is ook steeds vrijblijvend. Het staat u altijd vrij een second opinion aan te vragen wanneer u uw huis gaat verkopen. Heeft u snel cash nodig dan is het vaak mogelijk om al een voorschot te bekomen. Zo kan u meteen en snel schakelen, ook wanneer de verkoop van uw woning nog niet helemaal is afgerond.

Een huis verkopen zonder makelaar is geen utopie

Uiteraard zijn er nog alternatieven om uw woning te verkopen zonder makelaar. Het kan ook via een notaris, maar ook hier komen aardig wat kosten bij kijken en het loopt niet altijd even soepel. Bovendien biedt het geen oplossing wanneer u snel geld nodig hebt. Weet trouwens dat heel wat van de bedrijven u ook met meer diensten kunnen bijstaan. Zo staan zij bijvoorbeeld in voor het leegmaken van de woning en de eventuele opkuis. Zeker wanneer u over weinig tijd beschikt, kan dit een meerwaarde betekenen. Hoewel dit fenomeen relatief nieuw is, is het toch aan een opmars bezig. Eens luisteren wanneer u uw woning verkoopt en een gratis schatting laten maken, kan nooit geen kwaad. Vaak is het bod meteen overtuigend genoeg om uw woning te verkopen zonder makelaar.

https://www.sneluwhuisverkopen.be