De Zakelijke Gids
Image default
Zakelijke dienstverlening

Welke voordelen heeft een regenjas?

Welke voordelen heeft een regenjas?

 

Het dragen van een regenjas heeft natuurlijk ontzettend veel voordelen. Allereerst beschermt het je tegen de regen. Het grote verschil ten opzichte van het dragen van een regenjas of het vasthouden van een paraplu, is dat een regenjas je helemaal bedekt een paraplu vaak ideaal is voor de kleinere stukjes. Daarbij komt natuurlijk ook dat je tijdens het fietsen niet graag een paraplu draagt. Zoals je dus kunt zien heeft het dragen van een regenjas verschillende voordelen. Doordat deze jassen worden gemaakt van een speciaal waterafstotend materiaal, zijn ze perfect om te dragen tijdens een stevige regenbui. Omdat er nog veel meer voordelen zijn, hebben we er in dit artikel een aantal voor je op een rijtje gezet. Doe er dus je voordeel mee!

 

Houd je warm

Op het moment dat het regent, is de temperatuur vaak ook niet heel erg hoog. Het is daarom dus wel prettig dat een regenjas dames je niet alleen droog houdt, maar ook zorgt voor de afgifte van warmte. Gelukkig is dit geen probleem. Mits je natuurlijk wel een goede regenjas kiest. Belangrijk is namelijk dat je regenjas niet alleen is voorzien van een waterafstotende coating, maar ook de binnenkant gevoerd is, zodat hij je ook bij lage temperaturen lekker warm kan houden. Is dit niet het geval, dan is het aan te raden om toch even verder te kijken naar een ander model. Er is natuurlijk niets zo vervelend als een jas die je wel droog houdt, maar je het vervolgens alsnog koud hebt.

 

Eenvoudig te dragen

Kies je voor een regenjas kind, dan weet je in ieder geval zeker dat deze jas voor je kind een stuk prettiger is om te dragen, dan een dikke winterjas. Het voordeel van deze jassen, is dat ze vaak relatief licht zijn, waardoor het veel fijner is, dan een dikke winterjas. Uiteraard is het niet altijd handig om te kiezen voor een regenjas, aangezien ook de kou een serieuze rol kan spelen. Wel heeft het gewicht als voordeel dat je de jas bijvoorbeeld eenvoudig mee kunt nemen in je rugzak tijdens een wandeling of in je fietstas wanneer je met de fiets naar school of werk gaat. Mocht het dan toch beginnen te regenen, dan kun jij jezelf binnen een paar seconden beschermen door het dragen van deze jas.

 

Meerdere zakken

Een ander groot voordeel van regenjassen, is dat ze vaak zijn voorzien van meerdere zakken. Zo kun je dus gemakkelijk je spullen meenemen en hoef je niet alles bij elkaar in te doen. Vooral prettig wanneer je een sleutelbos en telefoon bij je hebt. Wanneer je deze bij elkaar in doet, loop je het risico dat de sleutels krassen kunnen veroorzaken op het scherm van je telefoon. Door deze beide in afzonderlijke zakken te dragen, is dit dus niet het geval. Daarbij komt ook dat je vaak tijdens een flinke regenbui geen zin hebt om ook nog eens een tas mee te moeten slepen. Een regenjas met meerdere zakken biedt dan uitkomst.